Vaak gebruikt bij lymfoedeem en ontstekingen

Lymfedrainage, vaak geassocieerd met de Vodder-methode, is een therapeutische techniek die wordt gebruikt om de natuurlijke circulatie van lymfevloeistof in het lymfestelsel te bevorderen. De Vodder-methode is een specifieke en zachte benadering van manuele lymfedrainage therapie.

Het lymfestelsel is een onderdeel van het circulatiesysteem dat helpt bij het verwijderen van afvalproducten, toxines en overtollige vloeistoffen uit het lichaam. Lymfedrainage therapie, zoals de Vodder-methode, maakt gebruik van zachte en ritmische massagetechnieken om de stroom van lymfevloeistof te stimuleren, wat de ontgifting bevordert en het immuunsysteem versterkt. Het wordt vaak gebruikt om aandoeningen zoals lymfoedeem (zwelling veroorzaakt door de ophoping van lymfevloeistof) te beheersen, ontstekingen te verminderen en de algehele gezondheid te ondersteunen.

Tijdens een lymfedrainage-sessie in de stijl van Vodder gebruikt een getrainde therapeut specifieke handbewegingen om de lymfeklieren en -vaten te stimuleren, wat de beweging van lymfevloeistof vergemakkelijkt. Deze therapie staat bekend om haar lichte, ritmische en niet-invasieve aard, waardoor deze geschikt is voor een breed scala aan mensen, inclusief degenen met een gevoelig of aangetast lymfestelsel.

 

Erkende therapeut

Het is essentieel om lymfedrainage therapie te ontvangen van een gecertificeerde en getrainde behandelaar die goed thuis is in de Vodder-methode of andere erkende lymfedrainage technieken om de effectiviteit en veiligheid ervan te waarborgen. Bij Kinebredene kan je daarom terecht bij Sanne als erkende therapeut.