START  TO CORE

Core training is essentieel voor het verbeteren van houding, prestaties, blessurepreventie en revalidatie. Het richt zich op het ontwikkelen van stabiliteit, uithoudingsvermogen en kracht in de kernspieren.

Bij “Start to Core” lessen focussen we eerst op core stabiliteit en uithoudingsvermogen vanuit de inner core, de basis van ons lichaam. Dit omvat alle spieren die de wervelkolom stabiliseren, met als doel intervertebrale stabiliteit zonder beweging in de romp.

Wanneer de inner core voldoende stabiel is, leren we gecontroleerde rompbewegingen en activeren we de outer core.

Core stabiliteit gaat hand in hand met balans en evenwicht. Tijdens de lessen werken we ook aan gewrichtsstabiliteit. Balanstraining vermindert blessures en is cruciaal bij revalidatie. Naarmate de gewrichtsstabiliteit verbetert, doen we progressievere oefeningen voor verdere stabilisatie.

  • WANNEER? Elke woensdag

  • HOE LAAT? 18u30 – 19u30
  • PRIJS?  €10 per deelnemer
  • AANTAL DEELNEMERS?  6 per groep

SCHRIJF JE IN

Enkele sfeerbeelden

More/Less

Core training is van cruciaal belang voor het verbeteren van onze houding, prestaties, ter blessurepreventie en bevordert de revalidatie. Het doel van core training is het ontwikkelen van core stabiliteit, uithouding en kracht.

Bij de lessen start to core, concentreren we op de core stabiliteit en uithouding. We vertrekken hier vanuit onze inner core, onze basis en onze kern van ons lichaam. Dit omvat alle belangrijke spieren die ons wervelkolom stabiliseren.Het voornaamste doel is het beheersen van intervertebrale stabiliteit. Er is hierbij weinig tot geen beweging in de romp.

Naarmate onze inner core stabiel genoeg lijkt, kunnen we overgaan tot het aanleren van gecontroleerde bewegingen van de romp. We leren vervolgens onze outer core activeren.

 

Wie denkt aan core stabiliteit, denkt ook aan balans en evenwicht. Ook hier gaan we tijdens onze lessen start to core aan werken. We doorlopen enkele oefeningen waarbij we werken aan onze gewrichtsstabiliteit. Ook balanstraining biedt weerstand tegen blessures en is niet weg te denken bij revalidatie. Veel van onze energie gaat verloren als er geen optimale balans is.

Naarmate er ook meer en meer stabiliteit wordt beheerst in onze gewrichten, kunnen we overgaan tot oefeningen waarbij we onze gewrichten leren stabiliseren in progressievere bewegingen.