Specialisaties

In onze praktijk doen we er alles aan om mee te zijn met de laatste evoluties op vlak van wetenschappelijke therapeutische benaderingen. Vandaar dat wij ook onze diploma’s op zak hebben in een breed spectrum binnen de kinesitherapie.

Onze specialisaties

Onze werkwijze

Wij gaan uit van een behandeling die samenkomt vanuit deze meerdere specialisaties. Afhankelijk van het probleem die wij ontdekken tijdens een uitgebreide top-down en bottom-up anamnese, gebruiken wij de techniek die hiervoor het beste aansluit. Veel ook aangevuld met oefentherapie.

Verder lezen

MANUELE THERAPIE

Wanneer?       Bij onder andere letsels, disfuncties, langdurige pijnen,…

Wat?               Functieonderzoek en vervolgens therapie om stroeve gewrichten los te maken, om zeurende pijnen te stoppen en om omkeerbare gebreken aan te pakken

Functie?          Onderzoek naar de oorzaak van je letsel of disfunctie. Is de oorzaak ook op de plaats van het letsel of kunnen we een ander oorzakelijk verband vinden? Wat is de functionele hinder? Hierna wordt een diagnose gesteld, als basis voor een verantwoorde behandeling – vaak in nauw overleg met de reeds behandelende arts of als voorbereiding op een behandeling bij een arts.

Voordelen?      Gericht op het hernemen van je normale activiteiten en algemene gezondheid, vaak leidend tot een betere houding, ergonomie of bewegingspatroon.

MYOFASCIALE THERAPIE

Wanneer?

Wanneer er geen specifieke aandoening wordt gevonden die de oorzaak is voor de pijn:

  • bv. werkvrouw met pijn aan de pols door veelvuldig wringen door een overbelasting van een spier in de onderarm,
  • hernia-patient die na rust met een blijvende pijn af te rekenen heeft,
  • pijnlijke borstklieren zonder duidelijk oorzakelijk verband,

Wanneer er na vele behandelingen nog geen resultaat is:

  • bv. spanningshoofdpijn door stress in de nekspieren,
  • bv. langdurige schouderpijn

 

Wat?

Door het verkeerd functioneren van spieren ontstaan pijnpunten (Trigger Points), die pijnen veroorzaken in het lichaam. Dit komt vaak voor bij wat men ‘ontstekingen’ noemt. Pijntrajecten worden opgespoord door middel van acupunctuurnaalden en manuele rekkingstechnieken, waarna een spierdiagnose kan worden gesteld. Zo achterhalen we dieperliggende oorzaken van spierpijn.
Let wel! Omdat deze techniek in Europa nog niet zo gekend is, ga je hiervoor enkel naar een therapeut die perfect op de hoogte is van trigger points en myofasciale therapie. De patiënten worden goed geinformeerd voor, tijdens en na de behandeling.

Functie?          Laat toe de oorzaak van pijn te ontdekken in een spier op afstand van de klacht, met andere woorden het spoort de stoorzenders voor het normale spierevenwicht op

Voordelen?     Snel, perfect en efficiënt bestrijden van musculoskeletale dysfunctie waardoor de pijn vermindert of weggaat. Hierdoor worden niet alleen de symptomen aangepakt, maar ook de dieperliggende overbelasting. Door de verbluffende resultaten is deze techniek erg populair bij professionele sportmensen.